Şereflikoçhisar Anadolu Lisesi


Vizyon: Bilimsel çalışma, araştırma ve yayınlarını çağdaş dünyanın kabul ettiği bilim insanlarının rehberliğinde gerçekleştirilecek eğitim-öğretimle; Ülkesi ve insanlık için yapması gerekenler konusunda fikri yapısı şekillenmiş; Hür ve bilimsel düşünme gücüne sahip, laik, demokrat ve erdemli bir birey olmanın ancak sevgi ve hoşgörü dolu bir yürekle mümkün olabileceğine inanmış; Milletimizin ve insanlığın geleceğe güvenle bakmalarını mümkün kılacak bilgi, beceri, heyecan ve iradeyle donatılmış; Atatürk ilke ve inkılapları ışığında Türk toplumunun değerlerini tanıyan ve tanıtan bireyler yetiştirmek ve; Öğrencileri ile birlikte Şereflikoçhisar Anadolu Liseli olmanın gururunu çalışanlarında da yaşatmak.

Misyon: Dünya standartlarında gerçekleştirdiği Eğitim-Öğretim, araştırma ve uygulamalarıyla insanlığa sunduğu hizmetlerinin garantisini kendi adında taşıyan ve bu hizmetlerin toplumsal refaha dönüştürülmesinde öncülük eden; öğrencisi, çalışanı, bilim ve sanat dünyası için sürekli cazibe merkezi olan bir okul.

Başarılar:

Saatler: 8.30-16.00
Isınma: Okul binası Doğal Gaz ile ısınmaktadır.
Bağlantı: Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil: Birinci Yabancı Dil: İngilizce, İkinci Yabancı Dil: Almanca
Taban-Tavan Puan Bilgileri: Okulumuz Sınavsız olup başarı puanına göre öğrenci almaktadır.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: Yıl 2015 YGS Giren Öğrenci Sayısı 76, LYS Giren Öğrenci Sayısı 70, Yerleşen Öğrenci Sayısı 42. 2016 YGS Giren Öğrenci Sayısı 50, LYS Giren Öğrenci Sayısı 43, Yerleşen Öğrenci Sayısı 17.
Sportif Etkinlikler: İlçe geneli liseler arası futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi, badminton, atletizm yarışmalarına katılarak dereceler alınmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: 2010-2012 Yıllarında Almanya, Polonya, Portekiz ve Türkiye ülkelerinden Comenius Okul Ortaklığı Projesine katılım sağlanmıştır.
Kontenjan Bilgileri: Kontenjan Bilgileri 2023-2024 Öğretim Yılı:68

Telefon - 03126876028

Belgegeçer - (312) 687 6028

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://skanadolulisesi.meb.k12.tr

Adres - İstiklal Mah. Metin Şanal Bulvarı Er Sk. No 1 Şereflikoçhisar/Ankara

Öğretmen :20
Öğrenci :281
Derslik :17
Çok Amaçlı Salon :1
Biyoloji Laboratuvarı :1
Fizik Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :3000
Öğretim Şekli :Normal

Yerleşim Yeri - Şereflikoçhisar Başkent Ankara´nın ilçesidir.

Adres - İstiklal Mah. Metin Şanal Bulvarı Er Sk. No 1 Şereflikoçhisar/Ankara

Ulaşım İlçe merkezinden Metin Şanal caddesi (Ankara cad.) takip edilerek 15 dakikada yürüyerek gelinebileceği gibi,ilçe merkezinden kalkan Mustafacık mahallesi yönünde hareket eden dolmuşlar kullanılabilir

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Ankara´ya 150 km ilçe merkezine 2 km uzaklıktadır